Bij BSS Architecten staat de praktische bruikbaarheid en organisatie centraal bij onze zoektocht naar inspirerende ruimtes, lichtinval en boeiende zichten. We streven ernaar om woonervaringen te creëren die zowel vernieuwend als authentiek aanvoelen.

Onze focus op de bouwplaats is evident in onze inzet voor eigentijdse ontwerpen, waarbij we duurzame en hoogwaardige materialen gebruiken. We begrijpen dat bouwtechnieken zowel mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengen, en daarom hechten we veel belang aan het beheersen van de beschikbare technologieën en methodologieën om architectuur van topkwaliteit te realiseren, zonder enige concessies aan de bouwkwaliteit.

Elk project benaderen we als een totaalconcept, waarbij we ervoor zorgen dat alle aspecten naadloos op elkaar aansluiten. Of het nu gaat om ruimtelijke indeling, materiaalkeuze, verlichting of duurzame bouwmethoden, bij BSS Architecten streven we naar harmonie in het ontwerp.

BRECHT DE KOKER
bestuurder – architect

BERT BEKAERT
bestuurder – architect

Onze ontwerpdetails zijn vaak verre van standaard, wat de coördinatie tussen verschillende aannemers belangrijker en intensiever maakt dan ooit tevoren. We werken graag samen met partners die een onberispelijke uitvoeringskwaliteit leveren door middel van geavanceerde werkmethoden. Dit zorgt voor een aanzienlijke meerwaarde, omdat alle betrokken partijen al in de ontwerpfase naadloos op elkaar afgestemd zijn, wat resulteert in de hoogst mogelijke kwaliteit en perfecte uitvoering.

Bert en Brecht, jeugdvrienden met een gezamenlijke passie voor architectuur, zijn de drijvende krachten achter het bureau. Hun opleiding in ‘architecturale vorming’ tijdens het secundair onderwijs vormde de basis van dit kantoor. Gedurende hun studie aan Sint-Lucas Gent & Brussel deelden ze dezelfde visie en tot op de dag van vandaag vullen ze elkaar perfect aan. Het team werkt dagelijks nauw samen aan architectuurprojecten, waarbij ieders individuele vaardigheden worden samengevoegd om tot inspirerende resultaten te komen.