< TERUG

// VILLA LV

Deze villa betreft de herbouw van een zonevreemde, landelijke woning die door een brand volledig verwoest werd. De bouwzone is wellicht één van de meest unieke plaatsen waarin wij tot op heden mochten ontwerpen; het betreft in essentie een heide die zich als een oase inpast in het bosgebied waardoor ze omringd wordt.

We hebben de herbouw ontworpen volgens hedendaagse normen en vormen, aangepast aan het gebruik door een andersvalide. Herinneringen en nostalgische terugblikken waren een voedingsbodem voor onze opdracht. Zo zijn we middels een reconstructie van de vergane woning op zoek gegaan naar specifieke kenmerken in gebruik, materialisatie, kleur en opvallende vormelijke elementen.

Het eindresultaat is een concrete uitvoering van “inhoud” geworden: een samenvatting van vele wensen en emoties die we op een creatieve wijze vertaald hebben naar architectuur. Zo voelt het voor onze opdrachtgevers alsof zij opnieuw thuis komen.